Dol i fermesa

valenciàDes del blog del Centenari ens volem sumar a les mostres de dol per la vergonyosa clausura dels mitjans de comunicació públics en valencià. Són moments durs, però no ens hem d’arronsar pas. Si es pensen que així extingiran la nostra llengua i la nostra cultura, van ben errats. Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer.

No voler reconèixer la unitat cultural i lingüística de les terres de parla catalana és una mostra clara de rabiós separatisme, molt menys justificable que el sentiment separatista creixent de Catalunya respecte de l’Estat, que té molta més raó de ser, ja que la llengua i la cultura catalana i la castellana no diré que siguin excloents, però sens dubte són coses diferents, o si més no molt més diferents que la llengua i cultura catalana i valenciana.

46Vet aquí la contradicció que acabarà passant factura als polítics: qui no és fidel en les coses petites, tampoc no ho pot ser en les grans. Si des del PP s’atia la divisió entre terres germanes (València i Catalunya), que no se sorprenguin de veure com creix la divisió entre territoris d’abast més ampli…

No defallim, doncs. Tot està per fer i tot és possible. Ve a tomb recordar unes estrofes que fa més de cent anys ens deixava Antoni Bori i Fontestà (Badalona 1861-1912):

De totes aquestes terres

fronterisses i germanes,

en altre temps Catalunya

en fou reina i sobirana.

Encara avui les enyora

quan sent que d’elles es parla,

i per gaudir de sa vista

puja a dalt de ses muntanyes.

En alta mar veu Mallorca

que la saluda i acata,

com bona filla que sempre

es recorda de la mare.

De Puigcerdà veu a Llívia,

i més endins, cap a França,

mira també com a filles

el Rosselló i la Cerdanya.

Totes foren terres seves

en el temps que el rei en Jaume

a tots els vents estenia

l’escut de les quatre barres.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Reflexions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari